Utdanning - dikt og strøtanker

Utdanning - dikt og strøtanker

Om min dagbok...

100% reklamefri blogg - med mine tanker fra år tilbake i tid i tillegg til mye skole stoff som jeg har jobbet med under bachelor, IKT og master studier.

Tre nye PLN nettverk

UtdanningPosted by Merete Bolstad Wed, October 16, 2013 00:03:50
Yammer

Yammer er det sosiale nettverket som for meg først dukket opp via internsidene til Nordland Fylkeskommune. Som vanlig lurer jeg på hva det er, oppretter konto og meldte meg inn i ”rommet” til fylket. Der lå det en rekke meldinger. Disse meldingene var – hva er dette? Hva skal dette brukes til?? Og de personene som hadde skrevet der var like forvirret som meg. Hva var meningen med verktøyet. Hva skal det brukes til. Vi har ikke hørt noe fra ledelsen om hvor vidt dette skal brukes, i det hele tatt var det tilfeldig at jeg fant det. Retningslinjer eller styring er heller ikke satt. Tenkte for meg selv at dette ikke var spesielt nyttig på denne måten.

Jeg har nå vært inne og tittet igjen – og fremdeles ligger det akkurat de samme meldingene der.

I mai ble jeg invitert med i LKK nettverket (Lær kidsa koder) – og fikk vite at jeg måtte legge opp en bruker på Yammer og at jeg måtte logge meg på der – så skulle de koble meg til.

Tenkte vel mitt etter min tidligere erfaring. Men her snakker vi høyt interesserte IT folk som på det tidspunktet jeg meldte meg inn i gruppen allerede hadde laget retningslinjer og forskjellige grupper for hvordan dette skulle oganinseres. Jeg fikk en kort introduksjon i forhold til et eget dokuent som forklarte hva jeg burde gjøre. Det første var å bli medlem av de riktige gruppene – ikke nødvendigvis alle. Og man burde kjøre ”follow” på de brukerene man ønsket å knytte seg nærmere opp i mot. Her koblet jeg meg først opp mot lederen i nettverket og deretter opp mot han som inviterte meg. Deretter har det poppet opp folk som jeg på naturlig vis skal samarbeide med i dette nettverket. Det vil si de som driver med omtrent samme prosjekt som meg.

Dette nettverket har også en blogg som vi følger via www.kidsakoder.no

Her har jeg skrevet artikler og deltatt med informasjon om det prosjektet som min skole er med på.

Da er jeg over i det andre nye PLN nettverket jeg deltar i nå.

Lær kidsa koder

Den omtalte artikkelen er denne http://www.kidsakoder.no/2013/09/13/kidsakoder-elever-laerer-elever/ - del den gjerne på dine nettverk.

Dette er en wordpress blogg der jeg raskt ble en av bidragsyterne i form av at vi kjører vårt eget prosjekt.

Vi benytter elever på IKT servicefag som lærere ute i barneskolen for å lære og inspirere elevene til å satse på IKT og realfag. Dette gjennom å få lære å programmere.

Via dette nettverket treffer jeg de samme menneskene som er på Yammer, men enda flere siden dette også knytter opp de lokale gruppene. Her har Narvik ennå ikke vært så flinke, men det kommer fra den lokale gruppen også da de hadde møte nå i kveld.

Her beskriver og deler vi opplegg – og ideer. LKK nettverket er en ren dugnad av næringslivsfolk, og gjennom dette nettverket har jeg fått knyttet til meg en kjerne på 5-6 personer jeg vil ha nytte av i tiden som kommer. Lederen, en IKT servicefag lærer som meg som er blitt rådgiver, to entusiaster innen kodu cup som jeg lure på at min klasse skal være med på. Og hun som har satt opp og designet bloggen. Her tenker jeg masse informasjon innen webdesign som også er et interesse område.

LKK nettverket havner til slutt i grupper på Facebook – men der er jeg fra før.

Edmodo

Da vil jeg gå over på Edmodo som er et sosialt nettverk jeg vurderte som en erstatning for Facebook i skole hverdagen.

Det er rimelig likt bygget opp som Facebook – men er herlig reklamefritt. Kjører nå Adblock i Facebook slik at det er mulig å få «fred» der nå.

Jeg laget meg en profil og har satt opp et klasserom for klassen. Men å få klassen inn dit var ikke så enkelt. De er generelt glade i sin Facebook og liker ikke konkurrenten.

Det føles ennå fremmed å bruke dette sosiale nettverket, omtrent som G+ i starten - men det er fordi det ikke er bygget opp ennå - er heller ingen kontakter knyttet opp. Da blir det heller ingen aktivitet.
Må vurdere fra år til år hva jeg kan benytte - men kan være at vi må skille Facebook fra og bruke dette i skolesammenheng. Nettopp fordi elevene ikke har sine venner der - og da får bruke det til et rent skole nettverk.  • Comments(1)//blogg.mereteweb.com/#post10