Utdanning - dikt og strøtanker

Utdanning - dikt og strøtanker

Om min dagbok...

100% reklamefri blogg - med mine tanker fra år tilbake i tid i tillegg til mye skole stoff som jeg har jobbet med under bachelor, IKT og master studier.

PLN nettverk

UtdanningPosted by Merete Bolstad Sat, September 21, 2013 15:10:50

Jeg starter med en Slideshare som viser litt hvordan jeg tenker i forhold til hvordan jeg tenker og måten jeg lærer på. Der er også en oversikt over hvilke PLN nettverk jeg bruker:
http://www.slideshare.net/MereteBolstad/mitt-pln-nettverk


Læremetode

Inspirasjon - av andre og meg selv er drivkraften i måten jeg lærer på. Jeg henter inspirasjon i naturen, andre mennesker, god energi, og innen det faglige. Jeg tror at når jeg gir positivt så får jeg igjen positivt.

På jobb er jeg i gang med å motivere og sette i gang mine kolleger innen LMS systemet vårt. Som vanlig er det innført med å "tre det ned over hodet" på folk. Min påstand er at hvis nye systemer medfølger god nok opplæring - så er det en investering i seg selv. Etter å ha overtalt, lirket og lurt - kurset og drevet med en til en undervisning kom det en kar bort til meg en dag for å fortelle noe han hadde funnet ut som jeg ikke viste. For en glede å glede andre med å bli opplært!

Jeg finner inspirasjon og lærdom i elevene mine - når det koker slik som her:

Film... snutt.

Her driver vi med rollespill i forhold til å forberede god kundebehandling.

For å kunne formidle det jeg har lært selv har jeg brukt metodene jeg selv trives med. Med elevmassen vi har i dag må det mer struktur til - og ikke minst forutsigbarhet. Med faste opplegg og bruk av LMS som ikke fantes da jeg gikk på skole selv benytter jeg meg av MAKISV som gir en ryddig måte å gå fram på. Samtidig er dette en metode som gjør at det er ryddig i mitt eget hode måten jeg trives med å jobbe på.

Vurdering

Personlig trives jeg ikke med klassisk eksamensform - når det kommer til å få vurdert det jeg kan og sette mål på det jeg gjør. Eksamen har for meg vært et nervøst kapittel basert på dagsform - flaks og uflaks. Jeg liker bedre å få jobbe med et prosjekt på en tidsbegrenset tid - der jeg føler man får vise fram alle sider av oppgaven og alt man kan på en bedre måte.
Skjønt jeg har opplevd å få sensur på oppgaver der påstanden var at jeg hadde kopiert og reprodusert ting jeg hadde funnet på nett - mens oppgaven var skrevet 100% fra eget hjerte. Det finnes plagiat programmer - slik at slik kan testes. Tok lang tid før jeg klarte å motivere meg til å ta nye fag etter den smellen.

Men nå - er jeg i gang igjen. Små steg!
  • Comments(1)//blogg.mereteweb.com/#post8